pondělí 7. listopadu 2011

Baobab

Chtěla jsem napsat něco o tom, co je Baobab - jenže na jejich webovkách je to napsáno mnohem líp...
Baobab je malé alternativní nakladatelství ilustrovaných knih pro děti a mládež. Věnujeme se vydávání původních textů a zajímavých překladů. Spolupracujeme s nastupující generací výtvarníků.

O baobabu (zápisky z našeho domu)
Baobab je velký strom, to nejspíš všichni víte. Je tak velký, že se do něj vejde třeba celá domácnost. A říká se o něm, že je kouzelný. Jeho obrovské květy tedy rozhodně opylují netopýři, to už je dost podivné, nemyslíte? A pak je Baobab  také nakladatelství. A to je, na rozdíl od toho afrického stromu, úplně maličké. Vejde se na jeden stůl. Nevěříte? U toho stolu stojí židle. Z okna je vidět stará kamenná zeď v zahradě. A na té židli sedí táta. Nejdřív nakreslí obrázky, nebo mu je někdo pošle v obálce, potom kouká do počítače a dává všechno dohromady. (Tak to alespoň říká.) Jak to dělá, to vám nepovím, ještě jsem na to moc malej. Někdy si k němu přisedne máma a něco spolu kujou. A pak tam zase sedí ona a táta nás hlídá, abysme nezlobili. A máma sedí a dívá se na tu kamennou zeď venku. My ji v tu chvíli nesmíme rušit. Samozřejmě že to není jen tak, nerušit ji, když se se Sašou a Rozinkou pořád pereme. A u praní člověk občas musí křičet… Ale je fakt, že když to zvládneme, za pár dní nám pak přivezou z tiskárny knížky. Jsou celé voňavé, je v nich spoustu obrázků a my si je prohlížíme a čteme pořád dokolečka…To je všechno, co jsem vám chtěl říct o baobabech. Váš Max

Tyhle vlastním, některé další jsem přečetla a hlavně , kdo máte zájem, prodejní výstava je až do Vánoc v Karlových Varech, galerie SUPERMARKET WC )za podchodem k Dolnímu nádraží, otevřeno po - pá 13.00 - 18.00h - aspoň myslím)




a tyhle jsou nové a na výstavě k nim vystavené originály ilustrací



Žádné komentáře: